Erken Tanı Eğitici Eğitimi SAMSUN KARADENİZ ROTARY KULÜBÜ

Erken Tanı Eğitici Eğitimi SAMSUN KARADENİZ ROTARY KULÜBÜ

MEME KANSERİNDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR EĞİTİMCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ

Değerli Başkanlarım ve Rotaryen Dostlarım,

Samsun Karadeniz Rotary KulübüBölgemizde yapılacak, Meme Kanserinde Erken Tanı Eğiticiler Eğitimi Semineri'ni gerçekleştirecek kulüplerden biri olarak görevlendirilmiştir.

Her kanserden 1’i meme kanseridir. 8 kadından birinde meme kanseri görülüyorÜlkemizde her yıl yaklaşık 30 bin kadına yeni meme kanseri tanısı konuyorÜlkemizdefarkındalığın yetersizliğikendi kendini muayene etmenin öneminin bilinmemesidüzenli kontrol ve mamografi tetkiklerini bilmeme veya bu hizmete ulaşmakta zorluk çekme gibi nedenler ERKEN TANI önündeki engellerdirAmacımızbu farkındalığı yaratmakkendini muayene etmeyi öğretmeksağlık kurumlarına erişimin yolunu göstererek ve gerekirse kılavuzluk ederek ERKEN TANI önündeki basit ama önemli engelleri kaldırmaktır.

Eğitimlerini tamamlayan eğitimciler, Meme Kanseri Erken Tanı Eğitmeni olarak, Rotary Kulüplerinin söz konusu projelerinde görev alabileceklerdir.

Her kulübün diledikleri sayıda kişi ile katılabileceği bu eğitim seminerinde eğitimcimizGenel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent KARAGÖZ’ dür.

Katılımcıların isimlerinin 18 EKİM 2017 Tarihine kadar tarafımıza bildirilmesini rica ederiz.

Rotaryen Sevgi ve Saygılarımızla

İsmail Can

Samsun Karadeniz Rotary Kulübü

2017-2018 Dönem Başkanı