BARIŞ VE ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ SERTİFİKA PROGRAMI
Bölge Duyuruları

BARIŞ VE ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ SERTİFİKA PROGRAMI

Sevgili Başkanlarım;

Bu sene Barış ve Anlaşmazlıkların çözümü projeleri kapsamında,  Ankara Anıttepe Rotary kulübünün büyük bir özenle düzenlediği Bölgemiz adına bir ilk olan "Barış Ve Anlaşmazıkların Çözümü Sertifika Programını" sizlere müjdelemekten gurur duyarım. Konuşmacıların özenle seçildiği, 4 Cumartesiyi kapsayan ve üstelik ücretsiz olan bu etkinliğimize sizlerin de öğrenci gönderek destek vereceğinize inancımız tamdır.

Amacımız; Dünya hızla küreselleşmesine karşın toplumlar arasında barışın bir türlü sağlanamaması kuşkusuz ki bir insanlık suçu. İster ekonomik nedenler, ister etnik kökenler yüzünden, isterse inançlar bağlamında gerçekleşsin yeryüzünden savaş eksik olmuyor. Ne yazık ki bu durumun bedelini özellikle çocuklar ödüyor. Yelerinden yurtlarından oluyorlar, hastalanıyorlar, ölüyorlar, öldürülüyorlar. Öte yandan ülkelerin ekonomisi çöküyor, kültürel mirası çöküyor ki bu da ölümün başka bir boyutu.

Temel yaklaşımı kendinden öteye bakmak, insanlığa karşılıksız hizmet sunmak olan Rotary, kapsamlı faaliyetlerini dünya çapında sürdürmekte olan uluslar arası bir sivil toplum örgütü olarak dünya üzerinde sürmekte olan kaosu kuşkusuz ki görmezden gelemez. Bu sertifika programı ile özellikle mesleklerini uluslar arası platformada sürdürmekte veya sürdürecek olan gençlerin her biri barış ve uluslar arası anlaşmazlıklar konusunda uzman olan yetkin bilim insanları tarafından bilinçlendirilmesi, donanım kazanmasıdır.

Dünyanın geleceğinde fark yaratacak olanlar bugünün gençleridir.

Kimler Katılabilir? Kamu görevlileri, diplomatlar, görevdeki veya emekli TSK mensupları, dış ticaretle uğraşanlar, akademisyenler, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, işletme, sosyal bilimler alanlarında öğrenim görenler ve özel sektör çalışan ve yöneticileri programa katılabilir. İstekliler; ekte yer alan formu doldurmayı ve imzalamayı müteakip  0-312- 246 67 35 numaralı faksa, sevincy@baskent.edu.tr veya  sam@baskent.edu.tr elmeklerinden birine gönderebilirler.

Katılımcılara Başkent Üniversitesi tarafından "Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü Sertifikası" verilecektir.

Program Süresi  4 hafta - Cumartesi günleri.

Kurs Gün ve Saatleri  17,24 Şubat ve 03, 10 Mart 2018, Saat: 09.30-13.45

Program Ücreti  Program ücretsizdir.

Eğitim Yeri  Başkent Üniversitesi

Prof. Dr. Abdullah Demirtaş Konferans Salonu

Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18. km TR06790 Etimesgut/Ankara

Saygılarımla