04 Aralık 2017

BÖLGE HİJYEN REHBERİ UR 2430. 2017-2018 DÖNEMİ Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2017-2018 Dönemi Çevre Temiz Su ve Hijyen Ana Komitesi BÖLGE HİJYEN REHBERİ

“Rotary Dünyamızı Korur” sloganımız ile yeni dönemimiz için yola çıktık… Komite olarak çevre, hijyen ve temiz su gibi çok geniş kapsamlı, büyük kitleleri etkileyen, güncel ve UR.’nin de 2017/18 dönem hedefleri içine aldığı konularda çalışacak olmanın mutluluğunu ve sorumluluğunu hissederek dönem faaliyetlerimizi ve/veya projelerimizi hazırladık. Kulüplerimizin, öncelikle belirttiğimiz içerikler dahilinde olmakla birlikte; çevre, hijyen ve temiz su ile ilgili tüm faaliyet ve projelerine özellikle akademik, teknik, medikal ve toplumsal etkileri/çıktıları konusunda danışmanlık ve rehberlik yapıyoruz.

Değerli Rotary Ailemiz,

“Rotary Dünyamızı Korur” sloganımız ile yeni dönemimiz için yola çıktık…

Çevre, Hijyen ve Temiz Su ile ilgili projeleriniz için lütfen ekte yer alan BÖLGE HİJYEN REHBERİ'ni inceleyiniz. Bu rehberde yönlendirici bilgiler bulacaksınız. UR. 2430. Bölge Hijyen Rehberi duyurumuz ekinde yer almaktadır.

Bildiğiniz gibi;
Hijyen'in Sözcük anlamı, “sağlık bilimi” demektir. Sağlıklı anlamına gelen “Hygies”, mitolojide tıbbın babası olarak bilinen Eskülap’ın kızı Hygiea’dan gelmektedir. Günümüzde sağlığı koruma uygulamalarının tümüne “hijyen” denmektir.
Rotary'nin en önemli hedeflerinden birisi sağlıklı bir toplumdur. Çünkü sağlıklı bir toplum kalkınabilir ve müreffeh bir hayat yaşar. İşte hayatımızı borçlı olduğumuz insan sağlığının en önemli adımı hijyendir.
Komite olarak üzerinde çalıştığımız rehberimizin yazarları Türkiye'de bu konunun en bilinen duayenlerindendir.
Bizlere ışık tutacak olan bu önemli rehberin yazarları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fisun Sözen ve yine Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sare Mıhçıokur ve Dr. Nihal Bilgili Aykut'dur. Kendilerine komitemiz olarak çok teşekkür ederiz.

Duyurular ve proje haberleri için komitemizin facebook adresini mutlaka takip ediniz.
Projelerinizin fotolarını ve videolarını facebook’da yayınlanmamız için mutlaka bize gönderiniz.

www.facebook.com/2430CEVRE/

Çevremizin korunduğu daha güzel bir dünya için el ele verelim.

Saygılarımızla.

Çevre, Hijyen ve Temiz Su Ana Komitesi