SAFRANBOLU ROTARY KULÜBÜ 3.GELENEKSEL HIDIRELLEZ KUTLAMASI

SAFRANBOLU ROTARY KULÜBÜ 3.GELENEKSEL HIDIRELLEZ KUTLAMASI

SAFRANBOLU ROTARY KULÜBÜ

3.GELENEKSEL HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ

Unutulmaya yüz tutan geleneklerimizin yaşatılması

Safranbolu Rotary Kulübü, 5 Mayıs 2019 pazar günü saat 13.30 ile 16.00  arası, "3.Geleneksel Hıdırellez Kutlaması"  düzenliyor.

Unutulmaya yüz tutan geleneklerimizden birinin yaşatılmasını amaçladığımız bu etkinlikte, çocuklar ve yetişkinlerden oluşan bir grup, buluşma noktasından yola çıkar, bir tekerleme söyleyerek ve esnaftan  yiyecek isteyerek güzergah boyunca ilerler . Esnaf kapılarının önünde sembolik dilek ağaçları bulundurur, katılımcılar dileklerini her yere yazabilir, asabilir.

Toplanma yerine varıldığında yiyecekler ortak sofrada paylaşılır. Katılımcılar çıkınlarıyla ve yiyecekleriyle katılırlar, yumurta tokuşturulur, mani çekilişi yapılır. Katılımcılar bir sepete bir eşyasını (yüzük,saat,bileklik,mendil v.s.) atar. Çekilen  nesneye sıradaki mani şansına okunur.

Müzisyenler müzik yapmaya devam eder.

Uygun görülürse küçük bir ateş yakılır üzerinden atlanır.
Bekliyoruz.